Waroom hoofdpijn na de massage?

 

Young beautifull woman with headache

 

Hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel
De meest voorkomende oorzaak voor hoofdpijn na een massage is uitdroging. Bij massage komt veel warmte vrij, waardoor bloedvaten en haarvaten zich gaan verwijden. Hierdoor wordt de bloedsomloop geoptimaliseerd. Ook de druk die wordt uitgeoefend tijdens de massage draagt hier nog eens extra aan bij. Het gevolg hiervan is onder andere dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd. Wie voor de massage niet genoeg drinkt, kan last krijgen van hoofdpijn als een uitdrogingsverschijnsel.

Drink om zowel een half uur voor als direct na de massage één of twee glazen water te drinken om hoofdpijn na de massage te voorkomen.

Veranderingen in bloedcirculatie
Massage stimuleert de bloedcirculatie. Bloedvaten verwijden zich onder invloed van warmte en druk. Ook ontstaat er meer ruimte voor bloedvaten, die vernauwd waren door te gespannen spieren die door de massage beginnen te ontspannen. Het gevolg is dat de bloedtoevoer naar de organen en weefsels in het hele lichaam wordt geoptimaliseerd. Dit betekent ook dat er ineens meer bloed naar de hersenen kan stromen. Het uitzetten van de bloedvaten en de verhoogde toevoer van bloed kan ervoor zorgen dat de ontvanger van de massage last krijgt van hoofdpijn.

Om dit probleem te vermijden gaat de massagetherapeut de massage langzaam op te bouwen.

Wisselingen in bloedsuikergehalte
Massage kan ook invloed hebben op het bloedsuikergehalte. Door middel van een massage kan het niveau aan adrenaline en noradrenaline in het bloed afnemen. Het niveau van deze twee hormonen beïnvloedt het bloedsuikergehalte. Neemt het niveau van adrenaline en noradrenaline af, dan daalt ook het bloedsuikergehalte. Wanneer het bloedsuikergehalte te sterk daalt, kan dit leiden tot duizeligheid, rillerigheid en hoofdpijn.

Eet een uurtje voor de massage een lichte snack en na de massage drink bijvoorbeeld een glas sap.

Het is daarom ook heel belangrijk om te weten of een je diabetes heeft, zodat behandelar rekening mee kunt houden.

Te veel druk
Vooral bij klanten die nog nooit eerder een massage hebben ondergaan kan een te diep inwerkende massage voor hoofdpijn zorgen, omdat de spieren er nog niet aan gewend zijn. Een massage waarbij te veel druk wordt uitgeoefend kan leiden tot spierpijn die voornamelijk in het geval van spierpijn in de nek en schouders kan resulteren in hoofdpijn.

Meld altijd aan de massagetherapeut jouw vroegere of niet ervaring met de massages.

Zin in een massage? Contacteer mij nog vandaag voor een ont-spanning moment op de telefoonnummer: 0468 415 737 of vul de contact formulier hier.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s